MENY

Foto: Illustrasjon: Julia Rahlff

Vi flyr drager, ikke droner

Kom og marker 50 år med palestinsk motstandskamp mot okkupasjonen i Oslo sentrum 10. juni.

Mens Israel feirer at det er 50 år siden de vant seksdagerskrigen og okkuperte Palestina, vil vi feire palestinernes «sumud», deres standhaftige motstand i møte med krig, undertrykkelse, okkupasjon og apartheid.

Israel har siden juni 1967 okkupert de palestinske områdene Vestbredden, Gazastripen og Øst-Jerusalem. Palestinerne i disse områdene lever under en brutal militærokkupasjon og blokade og nektes grunnleggende menneskerettigheter.
Palestinske barn blir trakassert på vei til skolen av bosettere og israelske soldater og er fratatt muligheten til en trygg oppvekst hvor de kan leke fritt.

I 2014 ble fire smågutter som spilte fotball på stranden i Gaza by bombet i stykker av to israelske raketter. Guttenes lek var et sterkt symbol på den palestinske viljen til en framtid i frihet og fred, og vi vil hedre kraften som ligger i leken.

Fagforbundet, Fellesutvalget for Palestina og Palestinakomiteen i Norge inviterer derfor store og små til drageflyging på Christian Fredriks plass (utenfor Østbanehallen) i Oslo sentrum lørdag 10. juni kl 12-14.

TA MED HELE FAMILIEN. KOM OG FLY DRAGER MED OSS!
Vi stiller med alt nødvendig utstyr og etter markeringen kan alle ta med seg dragen sin hjem. Du kan også ta med din egen drage.

Det blir også appeller og andre innslag. Følg arrangementet på Facebook her.

Vil din organisasjon tilslutte seg markeringen? Ta kontakt med tora@palestina.no

Arrangører: Fagforbundet, Fellesutvalget for Palestina og Palestinakomiteen i Norge.

Relaterte saker

Søndag 28.4 kl 14 utenfor Stortinget
20.04.2024

Hele landet for fred i Gaza
13.12.2023

Faner for fred
24.11.2023