MENY

Foto: Kirsti Næss

Ticket.no endrer sine oppføringer etter FuPs anbefaling!

Høsten 2014 lanserte Fellesutvalget for Palestina sin rapport om turisme til Israel og Palestina. Rapporten fokuserte i hovedsak på norske reisearrangørers villedende markedsføring av Palestina som Israel, og kritiserte turoperatørers reiser til ulovlige bosettinger.

Les rapporten her.

Rapporten viser seg nå å gi resultater. Etter dialog meg internettbyrået Ticket.no har de  nå endret og fjernet benevnelsen på sine destinasjoner som var direkte feil. Om man tidligere ønsket å reise til Israel med Ticket.no fikk man opp alternativer som Betlehem, Jeriko, Jerusalem og Gaza.

Tidligere sto mange palestinske steder oppført som israelske på Ticket.no.

Etter en henvendelse fra oss har de nå endret oppføringen av reisene og gjør nå alt riktig med å kun vise Tel Aviv som israelsk.

Ticket.no har nå kun registrert Tel Aviv som israelsk noe vi er veldig glade for at de har rettet opp i!

Vi er glade for at Ticket.no tok vår henvendelse alvorlig og rettet opp i den misvisende informasjonen som tidligere lå på deres nettsider.

I tillegg har Sabra Fokusreiser nå endret sin beskrivelse på nettsiden fra «Reiser til Israel» til «Reiser til Israel og De palestinske områdene». Dette synes vi i seg selv er veldig positivt, selv om Sabra Fokusreiser fortsatt markedsfører turer som i stor grad går til Palestina som Israel (se eksempel på deres vårtur her) og legger turene innom de ulovlige bosettingene (overnatter blant annet i bosettingen Ariel).

Arbeidet med å følge opp reisearrangører fortsetter, vi håper på flere små og store seire iløpet av året!

Les rapporten her.

Relaterte saker

1. mai for Palestina
05.05.2024

Ny daglig leder
14.03.2024

Stopp krigen! Stopp blokaden!
01.03.2024