MENY

Foto: Kirsti Næss

Palestinske lag i Norway Cup: Et spleiselag i regi av norsk fagbevegelse

I over 25 år har fotballag fra Palestina fått anledning til å delta i hva de selv har kalt sitt livs "største opplevelse", Norway Cup; et pusterom i en tøff hverdag.

Barn i flere aldersgrupper fra Gaza, Vestbredden og leirene i Libanon har deltatt opp gjennom årene, både guttelag og jentelag. Lagene har vakt glede gjennom å invitere motstanderen til dans etter kampen, uansett resultat.

Dagbladet: I hjemlandet er det krig, men på sletta kan de smile (2015)
Aftenposten: Vi ønsker å vise hvem vi palestinere er, at vi ikke er dårlige mennesker (2015)

Lagenes deltakelse har vært mulig på grunn av sjenerøs støtte fra norsk fagbevegelse og Norway Cup-arrangøren Bekkelaget Sportsklubb. I 2015 bidro LO-forbund og foreninger med tilsammen 305 000 kroner for å få lagene til Norge. I år er et jentelag fra flyktningeleirene i Libanon (Sabra og Shatila Survivors) og et jentelag fra flyktningeleirene på Vestbredden (Palestine FC) invitert til å delta. Vertskapet i Norway Cup sørger for gratis innkvartering, bespisning og lokal transport.

RBNettForbrødring med Palestina (2015)
Industri Energi: Norway Cup – et pusterom i en tøff hverdag (2015)

Noen dager i fred, frihet og vennskapelig kappestrid setter spor og gir våre venner håp om rettferdighet i en ellers utrygg tilværelse.

Ansvarlige for tilrettelegging av årets deltakelse er:

Ønsker du eller din organisasjon/forening å støtte prosjektet? For å få lagene til Norge er man avhengig av den solidariske støtten fra fagbevegelsen og andre privatpersoner. Støtte kan sendes til kontonr 9001.15.22059, Sparebank1 Oslo (Oslo Grafiske Fagforening).

Etter en kamp mellom Nittedal og Sabra og Shatila Survivors i 2015 byr det palestinske laget opp til dans. Foto: Pernille Ingebrigsten

Skåla og Jalazone Stars fra Palestina etter en kamp som endte uavgjort i 2015. Foto: Andreas Witzøe

Relaterte saker

1. mai for Palestina
05.05.2024

Ny daglig leder
14.03.2024

Stopp krigen! Stopp blokaden!
01.03.2024