MENY

Israels fordrivelse av palestinske beduiner

Israel prøver å fordrive palestinske beduiner. Møt beduinen Khamis Swellem Jahalin i Oslo 16. oktober.

Fellesutvalget for Palestina og Palestinakomiteen i Oslo inviterer til åpent møte om fordrivelse av beduiner mandag 16. oktober klokka 19-21 på Amalie Skram på Litteraturhuset. 

Den israelske okkupasjonen av Palestina gjør livet vanskelig for alle palestinere, men én gruppe er ekstra utsatt: Palestinske beduiner. Mandag 16. oktober kommer israelske Angela Godfrey-Goldstein og palestinske Khamis Swellem Jahalin til Litteraturhuset for å snakke om situasjonen til palestinske beduiner i Palestina og Israel. Godfrey-Goldstein og Swellem Jahalin representerer den palestinske organisasjonen Jahalin Solidarity, som arbeider i solidaritet med palestinske beduinsamfunn. De fokuserer særlig på Jahalin-beduinene som holder til utenfor Jerusalem, og beduinsamfunn i område C på Vestbredden.

Jahalin-beduinsamfunnet består av rundt 7000 palestinske beduiner, som alle har flyktingstatus ifølge FN. De er ettekommere av beduiner som befant seg innenfor Israels grenser da staten Israel ble opprettet i 1948. Mange av dem utsettes for tvangsforflytning og gjentatte husødeleggelser, eller lever under en overhengende fare for å oppleve dette. Disse samfunnene lever av saue- og geitehold, men stadig mer begrenset tilgang til beitejord gjør at livsgrunnlaget blir stadig mindre.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen!

Khamis Swellem Jahalin i Khan al-Ahmar. Foto: Tora Systad Tyssen

Jenter i Khan al-Ahmar. Foto: Tora Systad Tyssen

Angela Godfrey-Goldstein. Foto: Tora Systad Tyssen

Relaterte saker

Søndag 28.4 kl 14 utenfor Stortinget
20.04.2024

Hele landet for fred i Gaza
13.12.2023

Faner for fred
24.11.2023