MENY

International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) knebler ytringsfrihet

Trondheimskonferansen ber den norske regjeringa ikke definere Israel-kritikk som antisemittisme.

Uttalelse fra Trondheimskonferansen ”Felles kamp for arbeid og faglige rettigheter” i regi av LO i Trondheim 25. – 27. januar 2019. Konferansen samlet 630 tillitsvalgte fra hele landet.

International Holocaust Remmenbrance Alliance (IHRA) knebler ytringsfrihet

Trondheims konferanse er bekymret for konsekvensene av IHRA sin definisjon av antisemitt­isme. Istedenfor å være et tydelig redskap for bekjempelse av antisemitt­isme stempler definisjonen omtrent all støtte til palestinerne som hat mot jøder (antisemittisme). Dette er en alvorlig avsporing fra kjernen i Palestina-Israel konflikten, nemlig okkupasjon og undertrykkelse.

Trondheims konferanse tilslutter seg uttalelsen fra den Europeiske Fagbevegelsen, ETUI-Palestine og ber den norske regjeringen om å avstå fra å godkjenne eller implementere IHRAs definisjon.

Det er en kjent sak at Israel har hele tiden prøvd å hindre eller vanskeliggjøre solidaritetsarbeid med Palestina. Denne politikken har gått fra vondt til verre og er ikke lenger verken skjult eller nyansert. Aktivistene hindres fysisk i å komme til Palestina, det er en verdensomspennende kampanje for å diskreditere eller direkte forby BDS kampanjen mm. IHRAs definisjon av antisemittisme tjener Israels rasistiske politikk mens den knebler retten til å ytre seg kritisk mot denne politikken.

 

 

Relaterte saker

Norske myndigheter må være tydeligere på at folkeretten forplikter
13.01.2020

Vi treng betre etisk rammeverk for Oljefondet
26.04.2019

Ikke la Israel utnytte Eurovision til hvitvasking
05.03.2019