MENY

Foto: Neil Ward

International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) knebler ytringsfrihet

Trondheimskonferansen ber den norske regjeringa ikke definere Israel-kritikk som antisemittisme.

Uttalelse fra Trondheimskonferansen ”Felles kamp for arbeid og faglige rettigheter” i regi av LO i Trondheim 25. – 27. januar 2019. Konferansen samlet 630 tillitsvalgte fra hele landet.

International Holocaust Remmenbrance Alliance (IHRA) knebler ytringsfrihet

Trondheims konferanse er bekymret for konsekvensene av IHRA sin definisjon av antisemitt­isme. Istedenfor å være et tydelig redskap for bekjempelse av antisemitt­isme stempler definisjonen omtrent all støtte til palestinerne som hat mot jøder (antisemittisme). Dette er en alvorlig avsporing fra kjernen i Palestina-Israel konflikten, nemlig okkupasjon og undertrykkelse.

Trondheims konferanse tilslutter seg uttalelsen fra den Europeiske Fagbevegelsen, ETUI-Palestine og ber den norske regjeringen om å avstå fra å godkjenne eller implementere IHRAs definisjon.

Det er en kjent sak at Israel har hele tiden prøvd å hindre eller vanskeliggjøre solidaritetsarbeid med Palestina. Denne politikken har gått fra vondt til verre og er ikke lenger verken skjult eller nyansert. Aktivistene hindres fysisk i å komme til Palestina, det er en verdensomspennende kampanje for å diskreditere eller direkte forby BDS kampanjen mm. IHRAs definisjon av antisemittisme tjener Israels rasistiske politikk mens den knebler retten til å ytre seg kritisk mot denne politikken.

 

 

Relaterte saker

1. mai for Palestina
05.05.2024

Ny daglig leder
14.03.2024

Stopp krigen! Stopp blokaden!
01.03.2024