MENY

Hvorfor fungerer ikke folkeretten i Palestina?

Det er tema når vi inviterer til åpent møte med Francesca Albanese, FNs spesialrapportør for menneskerettssituasjonen på okkuperte palestinske områder, på Internasjonalen i Oslo 7. februar.

Tirsdag 7. februar klokken 19 inviterer vi til et spennende åpent møte med Francesca Albanese, FNs spesialrapportør for menneskerettssituasjonen på okkuperte palestinske områder, på Internasjonalen i Oslo. Hun kom i fjor høst med sin første rapport som spesialrapportør hvor hun bruker ordet apartheid om hvordan Israel behandler palestinerne og skriver om Israels okkupasjon av Palestina som et settler-kolonialistisk prosjekt. Heile rapporten kan du lese her.

I samtale med seniorforsker ved PRIO, Jørgen Jensehaugen, skal Albanese snakke om hvilke folkerettslige prinsipper som gjelder i Palestina og hvorfor og hvorda Israel stadig slipper unna med sine folkerettsbrudd.

Sted: Internasjonalen, Youngstorget, Oslo

Når: Tirsdag 7. februar klokken 19

Arrangementet på Facebook.

Spre gjerne invitasjonen i ditt nettverk. Gratis inngang. Velkommen!

Arrangører: Fellesutvalget for Palestina, Palestinakomiteen i Norge, Palestinakomiteen i Oslo, Norges Kristelige Studentforbund og KFUK-KFUM Global.

Relaterte saker

Fra Oslo til apartheid – Palestinakonferansen 2023
24.08.2023

Kva seier folkeretten om Israels behandling av palestinerane?
12.05.2023

Ung og palestinsk – hvordan er fremtiden?
20.02.2023