MENY

Gideon Levy om apartheid i Israel og Palestina

Den anerkjente israelske journalisten Gideon Levy kommer til Internasjonalen i Oslo søndag 4. september for å snakke om hvorfor det er apartheid i Israel og Palestina.

Den anerkjente israelske Haaretz-journalisten Gideon Levy har i en årrekke vært en artikulert og skarp kritiker av israelsk politikk. Nå kommer han til Oslo med en fersk politisk oppdatering fra Israel og Palestina og for å snakke om hvordan Israel begår apartheid mot palestinerne.

Det skjer på Internasjonalen søndag 4. september klokken 19.

I år har både Amnesty International og FNs spesialrapportør for menneskerettigheter i de okkuperte palestinske områdene, Michael Lynk, konkludert med at israelske myndigheters omfattende menneskerettighetsbrudd mot og diskriminering av palestinere utgjør apartheid. Levy vil snakke om hvorfor apartheid er en presis beskrivelse av situasjonen i Israel og Palestina og hvordan disse rapportene blir mottatt i Israel. Får de noen konsekvenser for Israels behandling av palestinerne? Og hvordan burde det internasjonale samfunnet reagere?

Arrangementet er i andre etasje på Internasjonalen på Youngstorget i Oslo.
Samtalen starter klokken 19, dørene åpner klokken 18.

Se arrangementet på Facebook her. 
Arrangør er Fellesutvalget for Palestina, Palestinakomiteen i Norge, KFUK-KFUM Global og Norges Kristelige Studentforbund.

Relaterte saker

Ung og palestinsk – hvordan er fremtiden?
20.02.2023

Hvorfor fungerer ikke folkeretten i Palestina?
31.01.2023

Veien videre etter LO-kongressens Palestina-vedtak
02.11.2022