MENY

Foto: Tears of Gaza -Rawan Anani (2023), gjengitt med tillatelse fra kunstneren.

Gaza går fra krise til katastrofe

Nå trengs et sterkt internasjonalt press, hvor Norge må ha en sterk og tydelig stemme, basert på internasjonal rett.

Pressemelding fra Fellesutvalget for Palestina, 13. oktober 2023. 

Vi fordømmer krigsforbrytelser uavhengig av hvem som begår dem. Krigsforbrytelser kan ikke forsvares med at motparten også har begått krigsforbrytelser. Israel må slutte å bombe Gaza og Hamas må slutte å sende raketter mot Israel. 

Gaza går fra krise til katastrofe uten vann, mat, medisiner og drivstoff. Strømkuttene har alvorlige konsekvenser for den allerede krigstrette befolkningen. Sykehus kan ikke driftes, vann kan ikke pumpes opp, mat kan ikke oppbevares kjølig, folks nærmeste kan ikke ringes og kontaktes. 

Israel forlanger nå at halvparten av Gazas befolkning skal flykte innen lørdag morgen. Uten sikkerhetsgarantier og uten forsikringer om at de kan vende tilbake, er dette tvangsflytting og dermed en krigsforbrytelse. 

Nå trengs et sterkt internasjonalt press, hvor Norge må ha en sterk og tydelig stemme, basert på internasjonal rett. 

Vi er glade for at Norge er åpne for å snakke med Hamas. Til syvende og sist er det de krigførende partene som må slutte å føre krig. Vi er også glade for at Norge øker støtten til Gaza, fordømmer  tvangsfordrivelsen og jobber for å få på plass en humanitær korridor i Gaza.

Relaterte saker

Nei til norske våpen og våpendeler i Gaza
26.06.2024

Palestinsk håp i Haag
27.05.2024

Oljefondet ut av folkerettsbrudd!
20.05.2024