MENY

Fransk kvinne arrestert – brukte Israel-kritisk t-skjorte

Frankrike har trappet opp kampen mot ytringsfriheten i landet etter terrorangrepet i Paris november ifjor.

En kvinne ble søndag arrestert i 8. marstoget i Paris fordi hun brukte en t-skjorte som tok til orde for BDS, boikott, deinvesteringer og sanksjoner av Israel. Politikonstabler i sivil som overvåket toget grep inn og arresterte henne, fordi t-skjorten hadde påskriften «Boikott Israels Apartheid», melder avisa L’Humanité.

Kvinnen ble tatt med til politistasjonen og avhørt, mistenkt for å ha » fremmet hat basert på nasjonal opprinnelse, skriftlig». Hun ble anholdt i en time før hun ble sluppet fri.

Flere grupper i Frankrike fordømmer arrestasjonen og beskriver det som en konsekvens av den økte fokus på sikkerhet i landet.

 

Les ogsåFranske BDS-aktivister dømt for diskriminering

Frankrike kriminaliserer solidaritet, sier Anna Lund Bjørnsen, leder for Fellesutvalget for Palestina. Hun reagerer på arrestasjonen og angrepet på BDS-bevegelsen, en legitim bevegelse som kjemper for internasjonal lov og menneskerettigheter.  –  Det er hårreisende å se fransk politi arrestere en aktivist fordi hun bruker en t-skjorte som viser at hun kjemper mot rasisme og for rettferdighet for palestinerne.

Arrestasjonen av den franske kvinnen er et av mange angrep på BDS-bevegelsen den siste tiden. Blant andre Storbritannia, Canada og delstater i USA har gjort vedtak som virker begrensende på demokratiet i landene. – En skummel utvikling for demokratiet og ytringsfriheten, kommenterer Bjørnsen.

Les også: Angrep på BDS er angrep på ytringsfriheten, uttalelse fra landsmøtet i Palestinakomiteen i Norge vedtatt 13. mars 2016.

Relaterte saker

1. mai for Palestina
05.05.2024

Ny daglig leder
14.03.2024

Stopp krigen! Stopp blokaden!
01.03.2024