MENY

Faner for fred

På FNs internasjonale solidaritetsdag for det palestinske folket onsdag 29. november samles vi foran Stortinget kl. 14.30–15.00

Arrangører er LO, LO i Oslo og Fellesutvalget for Palestina.

Vi krever:

• Stans invasjon og bombing
• Krigsforbrytelser må straffes
• Avslutt okkupasjon og blokade
• Forby bosettervarer
• Ingen norske våpen til Israel
• Oljefondet ut av okkupasjonen

Appeller ved:
Julie Lødrup, LO
Cathrin Snare, LO i Oslo
Frode Jacobsen Oslo AP
Stine Westrum, Rødt
Andreas Sjalg Unneland, SV
Kirsti Næss, Fellesutvalget for Palestina

Konferansier: Ingunn Gjerstad, LO i Oslo

Fagbevegelsen er internasjonal og har lang tradisjon med å støtte og samarbeide med palestinsk fagbevegelse. Vi sørger dypt over det våre palestinske kamerater nå opplever både i Gaza og på Vestbredden. Situasjonen har utviklet seg til en humanitær katastrofe, og Gaza er blitt en gravplass for barn. Spesialrapportører for FN advarer om risiko for folkemord.

I den norske arbeiderbevegelsen har både fredstanken og solidariteten med det palestinske folk sterke tradisjoner. På FNs internasjonale solidaritetsdag for det palestinske folket løfter vi våre faner til norske myndigheter og verden. Vi krever at det arbeides uten stans for en slutt på den ufattelige humanitære katastrofen.

Det skjer uakseptabel kollektiv avstraffelse av sivilbefolkningen. Det er alvorlige brudd på folkeretten. Denne krigen og volden må stanses. Norge må fortsatt bruke sine posisjoner aktivt. Vi må bidra til å få slutt på at et folk lever under okkupasjon og blokade. Kun en rettferdig fred kan stanse volden og bidra til forsoning.

Møt fram med og uten faner så vi blir mange!

Relaterte saker

Søndag 28.4 kl 14 utenfor Stortinget
20.04.2024

Hele landet for fred i Gaza
13.12.2023

Fra Oslo til apartheid – Palestinakonferansen 2023
24.08.2023