MENY

BDS-tilhengere kan miste statlige kontrakter i New York

Senator vil innføre lovgiving som vil straffe bedrifter og selskaper som støtter BDS.

Senator Michael Gianaris i Queens kunngjorde den 3.november at han kommer til å innføre en lovgivning som vil hindre bedrifter og selskaper som er involvert i BDS-bevegelsen (boikott, deinvesteringer og sanksjoner) fra å motta statlige kontrakter.

Mr. Gianaris ‘hevdet at tiltaket er et svar på den voksende internasjonale antijødiske oppfatninger. BDS bevegelsen tar sikte på å bygge økonomisk press på Israel for at de skal rette seg etter flere FN-resolusjoner, blant annet resolusjonene om at bosettingsutbyggingen skal reverseres og flyktningene få returnere.

«Med antisemittisme på vei opp både hjemme og i utlandet, er det avgjørende at vi konfrontere dette hatet ved roten, og sender et sterkt budskap om at New York skal stå imot diskriminering,» sa han, og gjentar med det påstander om at bevegelsen er antisemittisk og søker å undergrave eller ødelegge Israel.

New York State Assembly vedtok tidligere i år å fordømme BDS-bevegelsen som et hinder for en tostatsløsning.

Guvernør Andrew Cuomo har ikke avgitt noen kommentar til saken, men er kjent som en ivrig støttespiller for den jødiske staten, og dro ned i fjor sommer på et show i israelsk regi for å støtte bombingen av Gazastripen.

South Carolina og Illinois har allerede passert lignende lover.

Relaterte saker

1. mai for Palestina
05.05.2024

Ny daglig leder
14.03.2024

Stopp krigen! Stopp blokaden!
01.03.2024